Com fer factures a la Unió Europea?
Autor:  |  Publicat el  | 

Les factures a fer dins la Unió Europea s’entenen com operacions intracomunitàries. Per Unió Europea entenem tots els països que en formen part excepte Canàries, Ceuta i Melilla.
El procediment és molt senzill:

1.- En cas que SI hagis de fer una factura amb IVA
El primer pas és averiguar si tant tu com el teu client esteu donats d’alta al Registre d’Operadors Intracomunitaris (ROI). Ho pots mirar a la pàgina oficial del VIES (http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/?locale=es).

Si els dos esteu registrats al VIES, la factura s’ha de fer sense IVA, si no, s’ha de fer amb IVA.

Per donar-te d’alta al ROI has de cumplimentar el model 036 de l’Agència Tributària i marcar la casella 582 i també la 584 amb la data d’alta. Després L’AEAT t’assignarà un NIF intracomunitari que hauràs d’incloure a les teves factures. El NIF intracomunitari es fa amb les lletres ES seguides del teu NIF. Un cop sol·licitada l’alta al ROI, l’administració et comunica a partir de quan estàs d’alta sense que hi hagi un termini determinat.

2.- En cas que NO hagis de fer una factura amb IVA
En el cas dels il·lustradors que només realitzen prestacions de serveis exemptes d’IVA no és possible donar-se d’alta al ROI.
En aquest cas, quan es facturi a un país comunitari, la factura continuarà exempta d’IVA igual que quan es factura a l’estat espanyol.
Només en el cas que la operació no estigués exempta en el país de destí, es podria demanar l’alta al ROI.

Què passa amb l’IRPF
No l’has de posar en cap cas

Com he de declarar les factures intracomunitàries
Es declara amb el model 349, però únicament es farà en cas que l’operació en el país de destí estigui subjecte a IVA i que per tant estigui donada d’alta al ROI.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *