28 junio

Seminari: La il·lustració i el disseny

Horario: 9'30-14h
Lugar: Arts Santa Mònica. La Rambla, 7. Barcelona

Entrada lliure. Aforament limitat

 

PROGRAMA

09.30    Lettering: il·lustració o disseny
Conferència
Iván Castro. Dissenyador gràfic especialitzat en caligrafia, lettering i tipografia
Oriol Miró Genovart. Cal·lígraf

11.00    Pausa

11.30    El disseny de les dades. O com interpretar-les i dibuixar-les
Conferència
Víctor Pascual Cid. Enginyer i doctor en informàtica i comunicació digital
Jaime Serra. Artista, periodista, columnista i director d’infografia de l’edició en paper del diari La Vanguardia

13.00    Qui il·lustra i qui dissenya
Taula rodona
Iván Castro, Oriol Miró Genovart, Víctor Pascual Cid, Jaime Serra
Modera: Javirroyo

PONENTS

Iván Castro  

Ivan Castro neix a la perifèria de Barcelona a finals dels 70, i des de ben petit mostra un interès poc habitual en les formes de les lletres, dibuixant gòtiques i S de Superman aquí i allà. Trenta anys després, s’hi guanya la vida fent més o menys el mateix, cal•ligrafia i lettering. Compagina la feina al seu estudi a Sant Boi, des d’on treballa per tot el món com a cal•lígraf i dissenyador gràfic, amb la docència a escoles com Elisava, BAU o Visions, donant també xerrades i tallers on calgui. Recentment ha publicat el manual de lettering The ABC of Custom Lettering.

Jaime Serra    

Artista y periodista. En els últims anys el seu treball s’ha situat a la línia entre periodisme i art, essent exposat en espais d’art contemporani i publicat en mitjans de masses simultàniament.
Columnista i director d’infografia de l’edició en paper del diari ‘La Vanguardia’ des del 2007. Ha creat, dirigit o assessorat els departaments d’infografia d’alguns dels mitjans
periodístics més importants d’Amèrica Llatina i Europa.
El seu treball s’ha exposat a Espanya, Regne Unit, EE.UU, Singapur, Xile, Perú, Mèxic i Buenos Aires.
El març del 2012 la Society for News Design el va reconèixer com ‘L’ infografista més influent del món durant el període 1992/2012′.

Oriol Miró Genovart  

(OMG). Cal·lígraf professional des de l’any1994. Col·labora amb estudis de disseny gràfic, agències de publicitat, audiovisuals, museus, editorials i encàrrecs per a particulars.
Professor de cal·ligrafia a l’Escola Elisava (UPF), professor de tipografia a l’Escola Idep i
professor de cal·ligrafia i lettering al Màster de Tipografia Avançada de l’Escola Eina. Des de l’any 2015, coordinador i professor del Curs Anual de Cal·ligrafia a l’escola Visions de Barcelona. Les seves obsessions són les lletres, els espais blancs, els papers, els pinzells i qualsevol tipus de ploma. Pot estar hores i hores treballant al seu estudi. La cal·ligrafia és la seva passió, no pot concebre un sol día sense escriure. Estudis superiors: BA in Arts (University of Southampton, 2012), enginyer tècnic industrial en química industrial (UPC, 1997) i dissenyador gràfic (escola Elisava, 1993).
La seva feina ha estat publicada en els següents llibres i revistes: Hand to Type. Ed. Gestalten, Los Logos 6. Ed. Gestalten, Diseño e impresión de la tipografía. Ediciones CPG, Letterforms 2012: The Briem Report. www.laoperina.com, Letter Arts Review Iconográfic.

Víctor Pascual Cid    

Enginyer i doctor en Informàtica i Comunicació Digital per la UPF, des del 2005 s’ha dedicat a investigar i aplicar tècniques de visualització de dades en una gran varietat d’entorns. Al 2011 va fundar el primer Postgrau en Visualització de Dades a l’IDEC, i des d’aleshores col•labora amb un gran nombre de màsters, a la UAB, UOC, ISDI, Blanquerna o La Salle en d’altres, on imparteix classe de visualització. Des del 2009 ha exercit com a freelance, i recentment ha co-fundat l’empresa de Visualització de Dades OneTandem.